top of page

Rostbifas pagal Honoratą Lyndo


Reikia:

  • 1,2–1,5 kg jautienos išpjovos (galima naudoti kumpio pjausnį)


Marinatui:

  • 500 g pomidorų padažo

  • 50 g brendžio

  • 100 ml raudonojo vyno

  • 50 g medaus

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelis grūstų kalendrų sėklų

  • 1 nubrauktas šaukštelis šviežiai grūstų pipirų

  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių arba kelios šakelės šviežių

  • 1–2 lauro lapai

  • 1 šaukštelis 5 pipirų mišinio



1.  Visus produktus, skirtus marinatui, sumaišykite.

2.  Mėsą įdėkite į marinatą ir palikite per naktį.

3.  Kitą dieną išimkite mėsą iš šaldytuvo likus maždaug valandai ar pusantros iki kepimo, palikite, kad taptų kambario temperatūros.

4.  Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus.

5.  Marinatą lengvai nubraukite nuo mėsos ir mėsą apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.

6.  Orkaitę įkaitinkite iki 240 °C, arba, jei tokia temperatūra nėra pasiekiama, iki maksimalios jūsų orkaitės temperatūros.

7.  Marinatą supilkite į skardelę, sudėkite mėsą, uždenkite aliuminio folija, pašaukite į orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite 30 min. Bet geriausia vadovautis tuo, ką rodo kulinarinis termometras. Kepama, kol vidinė temperatūra pasieks 55–57 °C.

8.  Išimkite mėsą iš orkaitės, palaikykite uždengę 10–15 min. ir po to galite pjaustyti. Marinatą supilkite į puodą, užvirinkite ir naudokite kaip padažą.

Jei norite mėsą patiekti kaip šaltą užkandį, patieskite maistinę plėvelę, pabarstykite druska ir tampriai suvyniokite. Dėkite į ledukus ir po 15–20 min. jau galima pjaustyti. Pjaustykite šiek tiek storiau nei karpačą.

Naujausi įrašai

bottom of page