
Reikia:
4 kiaušinių
200 g cukraus
100 ml alyvuogių aliejaus
2–3 vid. dydžio rožinių greipfrutų
180 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
½ šaukštelio šviežio smulkinto rozmarino
½ šakelės rozmarino (papuošti)
100 ml plakamosios grietinėlės
200 g baltojo šokolado
1. Paruoškite 18–20 cm skersmens formą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Labai atsargiai, kad nepatektų baltojo sluoksnio, nutarkuokite vieno greipfruto žievelę, iš visų greipfrutų išpjaukite skilteles be plėvelių. Surinkite susidariusias sultis.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki tirštos kreminės masės, nuolat plakdami plona srovele supilkite aliejų ir 50 ml greipfrutų sulčių. Suberkite tarkuotą žievelę, rozmariną. Išmaišykite.
4. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais ir druska, ir sumaišykite. Gautą tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite ant grotelių.
5. Grietinėlę pakaitinkite iki užvirs. 100 g šokolado susmulkinkite ir užpilkite karšta grietinėle, išmaišykite ir palikite atvėsti. Atvėsusį mišinį išplakite iki puraus kremo.
6. Pyragą perpjaukite pusiau, sudrėkinkite likusiomis greipfruto sultimis, užtepkite kremo ir sudėliokite pusę greipfruto skiltelių, uždenkite likusiu pyrago sluoksniu.
7. Vandens vonelėje ištirpinkite likusį šokoladą, užpilkite viršų, išdėliokite greipfrutų skilteles ir papuoškite rozmarino šakele.