Restorano „Restorans 3“ didysis brolis – gerai žinomas „3 Pavaru“ restoranas, nuolat patenkantis į geriausių Latvijos restoranų viršūnę. Abu juos sugalvojo tie patys žmonės, t.y. Latvijoje gerai žinomi šefai – Martins Sirmais ir Eriks Dreibants.
Kurdami „Restorans 3“, kaip patys sako, norėjo turėti erdvę „valgomo“ maisto gamybai – be jokių molekulinės virtuvės apraiškų ar meno lėkštėje. Todėl čia nerasite nieko panašaus į užkandžius, kuriuos prieš jūsų akis „nupiešia“ restorano šefas ant padėto popieriaus lapo. Tokia kūryba palikta „3 Pavaru“ restoranui.
Valerijos Stonytės nuotr.
Tuo metu „Restorans 3“ daugiau dėmesio skiria produktams, „nepaveiktiems industrializacijos ir žmogaus“. Ką tai reiškia? Į jūsų lėkštę keliauja laukinių gyvūnų mėsa, žuvys, uogos, žolelės – tai, ką mums dovanoja gamta arba kas auginama laikantis griežtų reguliavimo taisyklių. Restorano kūrėjai pabrėžia nuolat tyrinėjantys juos supantį regioną, todėl restorano lankytojai iš tiesų turi unikalią galimybę „paragauti“ Latvijos. Kas dar ypač svarbu restorano šefams – panaudoti kiekvieną ingrediento dalį, neeikvojant gamtos resursų.
Restorane galite rinktis patiekalus iš įprasto meniu arba užsisakyti degustacinį meniu.
5 patiekalų degustacinio meniu kaina – 44,90 Eur.
7 patiekalų degustacinio meniu kaina – 54,90 Eur.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.
Opmerkingen