Ranka prispaudęs vėjo plaikstomą skrybėlę, slenku Vilniaus gatvėmis. Ilgai bridau per netikėtai iškritusį pavasario sniegą, laukdamas atsakymo iš Benedikto.
Jis paslaptingas. Sklinda kalbos, kad Benediktas nemiega – rytus leidžia virtuvėje, o naktimis bendrauja su anglų kilmės moterimis. Sako, įkvepia jų estetikos pojūtis. O pono Benedikto pėdsakus glaisto švelnus Hollandaise padažo kvapas.
Mes susipažinome Amerikoje, Niujorke. Tąsyk Benediktas žadėjo pagaminti nepaprastus pusryčius, kuriuos galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Laukiau jo centriniame miesto parke. Benediktas nepasirodė. Po šitiek laiko pagaliau sulaukiau žinutės:
Linai, aš Vilniuje, Benediktas.
Jis nieko nepaaiškino, nepasakė, kur manęs laukia. Tačiau jo vizitas paliko aiškią žymę Vilniaus restoranuose. Benedikto ruoštas patiekalas – kiaušiniai, virti marškinėliuose, patiekti ant angliškos pusiau padalintos bandelės ar keksiuko, viskas aplieta Hollandaise padažu, dažniausiai gardinama šonine arba lašiša. Ko gero tai yra mėgstamiausia sočių pusryčių alternatyva sostinės gyventojams. Tad susipažinkite su vilnietiškais Benedikto kiaušiniais ir suskubkite ragauti!

„The Town“ Gedimino pr. 26, Vilnius. Kaina 5 Eur.

„Sugamour“ Vokiečių g. 11, Vilnius. Kaina 5 Eur.

„Stebuklai“ Gynėjų g. 14, Vilnius. Kaina 5 Eur.

Benedikto kiaušinienė „St. Valentino“ Trakų g. 18/Vilniaus g. 47, Vilnius. Kaina 4,10 Eur.

„Grey“ Pilies g. 2, Vilnius. Kaina 5 Eur.

„La Crepe“ Pilies g. 8, Vilnius. Kaina 3,80 Eur.

„12 istorijų“ Subačiaus g. 1 / Aušros vartų g. 2, Vilnius. Kaina 5,50 Eur.