4 asm.
Gaminimo laikas 10 min.
Kepimas 10 min.
Reikia:
500 g gražių šviežių pievagrybių
Aliejaus (kepti)
5–6 skiltelių česnako
3–5 šakelių petražolių
120 g vytintos čioriso dešros
Žiupsnelio druskos
50 ml raudonojo vyno
Medaus (pagal skonį)
Rinkitės nedidelius, labai šviežius pievagrybius. Nušluostykite juos drėgna šluoste. Labai stipriai įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite pievagrybius ir kepkite ant labai stiprios kaitros. Nuolatos maišykite, bet stebėkite, kad neprisviltų.
Česnaką susmulkinkite, petražoles supjaustykite.
Čiorisą supjaustykite griežinėliais ir suberkite prie grybų. Kaitros nemažinkite.
Kai grybai ir čiorisas apkeps, suberkite česnaką, trumpai pakepkite, tada įberkite druskos, supilkite vyną ir įdėkite medaus. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.
Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite labai karštus su šviežia traškia duona.
Skanaus!
Comments