top of page

Ragauk Ispaniją mažais kąsneliais: česnakiniai pievagrybių „tapas“




4 asm.

Gaminimo laikas 10 min.

Kepimas 10 min.


Reikia:

  • 500 g gražių šviežių pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 3–5 šakelių petražolių

  • 120 g vytintos čioriso dešros

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 ml raudonojo vyno

  • Medaus (pagal skonį)


  1. Rinkitės nedidelius, labai šviežius pievagrybius. Nušluostykite juos drėgna šluoste. Labai stipriai įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite pievagrybius ir kepkite ant labai stiprios kaitros. Nuolatos maišykite, bet stebėkite, kad neprisviltų.

  2. Česnaką susmulkinkite, petražoles supjaustykite.

  3. Čiorisą supjaustykite griežinėliais ir suberkite prie grybų. Kaitros nemažinkite.

  4. Kai grybai ir čiorisas apkeps, suberkite česnaką, trumpai pakepkite, tada įberkite druskos, supilkite vyną ir įdėkite medaus. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

  5. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite labai karštus su šviežia traškia duona.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page