
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
1 „šalotinio“ svogūno
50 g sviesto
2–3 šaukštų baltojo vyno
100 g špinatų
250 g šaldytos sviestinės sluoksniuotos tešlos
4 kiaušinių (S dydžio)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Kiaušinio plakinio (patepti)
1. „Šalotinį“ svogūną supjaustykite, pakepinkite pirmiausia svieste, o po to supilkite baltąjį vyną. Troškinkite, kol vynas išgaruos. Suberkite špinatų lapelius, pakepkite, kol lapeliai nuvys, įberkite muskato riešuto, pasūdykite, nukaiskite.
2. Iš atšildytos sluoksniuotos tešlos išpjaukite maždaug 10–12 cm skersmens apskritimus, sudėkite špinatų įdarą, bet viduriuką truputį praskleiskite. Įmuškite į vidų kiaušinį ir uždenkite kitu apskritimu. Užspauskite kraštus, stebėkite, kad kiaušinis nepratekėtų.
3. Pyragėlių paviršių patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 20–25 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.