Reikia:
120 g grikių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
50 g sviesto
20 ml aliejaus
100 g alyvuogių
250 ml smulkintų pomidorų savo sultyse
30 g špinatų
150-200 g keptos vištienos
4 kiaušinių
40 g tarkuoto kietojo sūrio
Šaukštelio džiovinto čiobrelio
Druskos
Pipirų
Grikius pakepinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į pasūdytą vandenį. Išvirkite.Svogūną ir česnaką supjaustykite, suberkite į keptuvę su sviestu ir aliejumi ir kepkite. Kai suminkštės – supilkite pomidorus savo sultyse, alyvuoges, pasūdykite, užberkite pipirų ir džiovintų čiobrelių. Suberkite vištieną, kepkite ją labai trumpai ir pabaigoje suberkite špinatus. Kaitinkite, kol špinatai sukris.Iškepkite kiaušinius.Į dubenėlį sudėkite grikių, padažo, užberkite sūrio ir patiekite kartu su keptu kiaušiniu.