top of page

Prancūziškas įdarytas batonas


steikas, įdarytas prancūziškas batonas, grilio idėjos, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 1 KITCHEN ME brandintos „Black angus“ jautienos išpjovos

  • 1 raudonojo svogūno

  • Šlakelio baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Žiupsnelio „Tellicherry“ pipirų

  • 1 cukinijos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA „Basil & Garlic“ prieskoninių žolelių mišinio

  • 8 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • Kelių KIETAVIŠKIŲ slyvinių pomidorų

  • KIETAVIŠKIŲ salotų lapų

  • SANTA MARIA BBQ padažo

  • 1 prancūziško batono

  • Baziliko ar kalendrų lapelių (patiekti)

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Juos užpilkite actu, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite.

2. Cukiniją skustuku supjaustykite juostelėmis. Juosteles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Cukinijų juosteles iš abiejų pusių lengvai apkepkite ant grilio – jos turi vos sušilti.

3. Vos apkeptas cukinijas apšlakstykite baltojo vyno actu, apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir galiausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Agurkėlius perpjaukite išilgai. Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Pomidorus apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.

5. Didkepsnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.

6. Didkepsnį dėkite ant grotelių – kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.

7. Batoną perpjaukite per pusę ir įpjaukite – bet ne iki galo. Išpjaukite dalį duonos, kad tilptų įdaras. Batoną dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.

8. Iškepusį didkepsnį pagardinkite druska. Leiskite „pailsėti“ apie vieną minutę.

9. Į batono vidų pilkite padažo, kuris yra lengvo dūmo poskonio. Tuomet dėkite cukinijų, salotų lapų, pomidoriukų, marinuotų agurkėlių, supjaustyto didkepsnio ir traškių marinuotų svogūnėlių. Galiausiai uždėkite prieskoninių žolelių – baziliko ar kalendrų lapelių.


ALFO PATARIMAI:

· Svarbiausia – neperkepinti didkepsnio.

· Vietoje prancūziško batono galite naudoti ir čiabatą ar kitas duoneles.

· Didkepsnį druska gardinkite tik tuomet, kai jis iškeps.

· Svarbu duoną apkepti ir iš vidaus, kad padažas taip greitai neįsigertų ir batonas būtų traškus.



Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page