
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 svogūno
kelių saliero stiebų
1 šaukšto sviesto
šlakelio aliejaus
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio kario pastos
500 g menkės arba lašišos filė
500 ml vištienos sultinio
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
druskos, juodųjų pipirų
½ citrinos
šviežių petražolių
1. Svogūną ir saliero stiebus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite su sviestu ir aliejumi.
2. Suberkite cukrų, sudėkite kario pastą ir maišydami kepkite kelias minutes.
3. Sudėkite pjaustytą žuvį ir kepkite dar kelias minutes.
4. Supilkite sultinį bei konservuotus pomidorus ir užvirkite.
5. Tuomet įberkite druskos, pipirų ir įspauskite citrinos sulčių. Uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 5 min. Patiekite apibarstę petražolėmis.