4 asm.
Gaminimas 40 min.
Reikia:
Česnako ir aliejaus skrebučiams
400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
½ nedidelės paprikos
200 g (½ skardinės 400 g) pupelių
500 ml sultinio arba vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Svogūną smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skiltelę, supjaustykite papriką juostelėmis. Viską šiek tiek apkepkite puode su storomis sienelėmis.
2. Supjaustykite pomidorus. Pomidorus su visomis sultimis supilkite į puodą ir patroškinkite kelias minutes, pabarstykite žiupsneliu cukraus.
3. Supilkite sultinį, actą, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite ir sukrėskite pupeles. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Prieš patiekdami padėkite į lėkštės dugną skrebutį, užpilkite sriuba.
4. Skrebučiams paskrudinkite duoną skrudintuvėje arba keptuvėje, pašlakstykite aliejumi ir įtrinkite česnaku.