4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Reikia:
Obuolių sulčių drebučio
džiovintų alyvuogių
Vištienos sluoksniuočiui:
400 g plonintos vištienos filė
druskos ir juodųjų pipirų
Vištienos sluoksniuočiui:
400 g plonintos vištienos filė
druskos ir juodųjų pipirų
maltos raudonosios paprikos
100 g natūralaus jogurto
20 g šviežių špinatų
Kreivabudžių kremui:
200 g kreivabudžių
100 g keptų artišokų
100 g kepintų migdolų drožlių
50 g šalotinių svogūnų
30 ml alyvuogių aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų
Grikių kempinei:
120 g kiaušinių baltymų
80 g kiaušinių trynių
80 g cukraus
10 g grikių miltų
10 g ruginių miltų
1. Plonintą vištienos filė marinuokite su druska, pipirais, saldžia raudonąja paprika, natūraliu jogurtu ir palikite pastovėti per naktį. 2. Skardoje sluoksniais dėkite vištienos filė perklodami apvirtais špinatų lapais ir pabarstydami malta saldžiąja paprika. 3. Prispauskite sluoksniuotį kita skarda ir kepkite 160 ºC orkaitėje 25 min., nustatę 50 proc. garų funkciją. 4. Kreivabudes ir svogūną apkepkite ant alyvuogių aliejaus. Keptus artišokus, migdolus, keptas kreivabudes sudėkite į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos kremo konsistencijos. 5. Grikių kempinei skirtus produktus sudėkite į iSi sifoną, išpurkškite į indą ir trumai pakepkite mikrobangų krosnelėje. 6. Sluoksniuotį patiekite su kreivabudžių kremu ir grikių kempine, puoškite keptais artišokais, kreivabudėmis, obuolių sulčių drebučiu, džiovintų alyvuogių pudra