Laida „Kulinariniai triukai“, kurios transliacija vyks 24 valandas, įgauna pagreitį. Alfas Ivanauskas kartu su politiku, buvusiu Vilniaus meru, žurnalistu Artūru Zuoku plaukė laivu Nerimi nuo Karaliaus Mindaugo iki Baltojo tilto ir gamino grilio patiekalus, kalbėdami drąsiomis temomis.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kada uždirbote pirmąjį milijoną? Oficialiai – 26-erių. Tuo metu dirbau žurnalistu konfliktų zonose. Ne dėl pinigų – man tai labai patiko, o faktas, kad už tai gerai mokėjo. Ta proga nusipirkau „Volvo“ automobilį – tai buvo mano svajonių automobilis (juokiasi). Po to nuo žurnalistikos perėjau prie verslo. Vyko daug įdomių projektų. Stačiau viešbutį, mano jėgomis Vilniuje atsirado pirmasis „McDonald’s“ restoranas, „Benetton“ parduotuvė…
Ar jums svarbūs daiktai? Ne, aš prie jų neprisirišu. O jei turėčiau labai daug pinigų, tai nusipirkčiau miestelį ir tapčiau jo meru. Vieną jau radau, bet jame nėra gyventojų. Svarbiausia, kad rinkimuose nereikėtų dalyvauti.
Ar esate tvarkingas? Labai. Esu pedantas. Tualeto dangtį iš paskos kitų žmonių einu ir uždarinėju.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kiek laiko miegate? Per parą miegu 6–7 valandas, visada, net savaitgaliais, keliuosi be žadintuvo.
Ar kada svajojote įsteigti savo viešbutį ar restoraną? Labiau norėčiau įkurti nuosavą barą. Žinote, kodėl? Kai esi brandesnio amžiaus, turi daug ką papasakoti, bet niekas tavęs nenori klausytis, todėl verta atidaryti barą, pačiam pilstyti gėrimus ir tavęs klientai klausysis, nori jie to, ar ne.
Ką manote apie žmones, kurie vartoja alkoholį nuo ankstyvo ryto? Vienareikšmiškai – nėra cool vartoti alkoholį iki 12 valandos dienos. Arba gerti jį dėl linksmumo. O blogiausias dalykas – buitinis alkoholizmas, kai žmonės siaurame žmonių rate ar vieni praranda savikontrolę. Daug geriau eiti į kavines, restoranus, kur mokomės vyną ar alų derinti su patiekalais, ir geriame ne dėl linksmumo, o dėl to, kad gėrimas tampa sudėtine vakarienės dalimi. Be to, ne namuose degustuodamas alkoholį žmogus jaučia visuomenės kontrolę.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kaip manote, kada vertėtų duoti vaikams paragauti alkoholio? Esame su šeima viešėję Italijoje ir nustebome, kad paaugliams tėvai leidžia išgerti šiek tiek vyno. Po to man italai paaiškino, kad tai puiki idėja – mokyti paauglius derinti vyną su maistu, kad jie degustuotų, suvoktų maisto ir vyno derinimo principus, o ne žiūrėtų į alkoholį kaip į priemonę prisigerti. Mano vyresnieji vaikai jau gali jį vartoti, o mažajai – 13 metų. Tokio amžiaus ragauti alkoholį dar per anksti (laimė, dukra to manęs ir neprašė), bet 16-ikos duoti paragauti šiek tiek vyno – kodėl gi ne.
Ar turite daug tikrų draugų? Daug. O draugus testuoju taip: turi su manimi paplaukti kelias dienas jachta. Po to labai greitai atsiskleidžia, kas draugas, kas pažįstamas, o kas išvis į bičiulius nepretenduoja.
Ką darytumėte, jei liktų gyventi vos 24 valandos? Paragaučiau gerų vynų, susitikčiau su visais, su kuriais reikia susitikti, bet neatsisveikinčiau. Pasakyčiau „iki pasimatymo“.
Nepražiopsok nė vienos Lietuvoje pirmą kartą vykstančio šou detalės. Žiūrėk gyvai portale VMGonline.lt vykstančią laidą „Kulinariniai triukai“ nuo 18 val.!