Reikia:
1 prancūziško batono
Alyvuogių aliejaus (batonui pertepti)
1 skardinės konservuotų avinžirnių
70 g veganiško sūrio picai
2 skiltelių česnako
3 šaukštų veganiško majonezo
Žiupsnelio juodos druskos
Žiupsnelio Provanso žolelių
Veganiškų ikrų (patiekti)
Prancūzišką batoną supjaustykite įstrižomis riekelėmis. Išdėliokite riekeles į skardą ir aptepkite aliejumi. Apteptas riekeles įdėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir paskrudinkite 7 min.Konservuotus avinžirnius nupilkite ir sutrinkite kočėlu ar bulvių grūstuve. Veganišką sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Trintus avinžirnius sumaišykite su tarkuotu sūriu, česnaku, veganišku majonezu, juodąja druska ir žolelėmis.Paskrudintas riekeles aptepkite pagaminta užtepėle. Paruoštus sumuštinius papuoškite veganiškais ikrais.
Receptą pristato tinklaraštininkė Vilija Poškevičiūtė-Wengel. Daugiau skanių idėjų ieškokite naujajame „Verdu ir kepu" žurnalo numeryje, kurį galite įsigyti ČIA.