top of page

Pikantiški sumuštinukai su „ikrais“


Reikia:

  • 1 prancūziško batono

  • Alyvuogių aliejaus (batonui pertepti)

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių

  • 70 g veganiško sūrio picai

  • 2 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų veganiško majonezo

  • Žiupsnelio juodos druskos

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • Veganiškų ikrų (patiekti)


Prancūzišką batoną supjaustykite įstrižomis riekelėmis. Išdėliokite riekeles į skardą ir aptepkite aliejumi. Apteptas riekeles įdėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir paskrudinkite 7 min.Konservuotus avinžirnius nupilkite ir sutrinkite kočėlu ar bulvių grūstuve. Veganišką sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Trintus avinžirnius sumaišykite su tarkuotu sūriu, česnaku, veganišku majonezu, juodąja druska ir žolelėmis.Paskrudintas riekeles aptepkite pagaminta užtepėle. Paruoštus sumuštinius papuoškite veganiškais ikrais.


Receptą pristato tinklaraštininkė Vilija Poškevičiūtė-Wengel. Daugiau skanių idėjų ieškokite naujajame „Verdu ir kepu" žurnalo numeryje, kurį galite įsigyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page