Pikantiškų avinžirnių ir pomidorų salotos


Pikantiškų avinžirnių ir pomidorų salotos, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 250 g virtų avinžirnių

  • 2 mažų cukinijų (~250 g)

  • 250 g vyšninių pomidoriukų

  • Nedidelio ryšelio svogūnų laiškų

  • 1 Chalapos aitriosios paprikos

  • 1 susmulkintos skiltelės česnako

  • Gausios saujos kalendrų lapelių

  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės

  • 1 šaukštelio medaus

  • 30 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1⁄2 šaukštelio maltos kalendros

1. Avinžirnius nusausinkite, suberkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, paprikų dribsniais, maltomis kalendromis. Supjaustykite Chalapos papriką, irgi dėkite į skardą šalia avinžirnių. Kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje 10 min.