6–8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Obuolių ir sūrio pyragui iškepti reikia:
1 didelis obuolys
150 ml pieno
120 g ištirpinto sviesto
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g rūkytos šoninės
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
½ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
Druskos
1 šaukštas rudojo cukraus
Šoninę supjaustykite mažais gabaliukais. Obuolį sutarkuokite.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus, kitame – šlapius, po to labai greitai neperminkydami sumaišykite sausą mišinį su šlapiuoju.
Tešlą dėkite į 20 x 20 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kepkite 20–25 min.
Skanaus!