3–4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
~500 g bulvių
1 vid. dydžio svogūno
1 šaukšto aliejaus
100 g špinatų
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Žiupsnelio druskos
2 kiaušinių baltymų
1 šaukštelio Provanso žolelių
1. Išvirkite bulves ir sugrūskite.
2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę špinatus, apkepkite, galite įpilti 1–2 šaukštus vandens. Įberkite muskato riešuto ir druskos, troškinkite, kol špinatai lengvai apvys.
3. Špinatus lengvai pasmulkinkite ir sumaišykite su grūstomis bulvėmis. Išplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių bei špinatų masę, suberkite Provanso žoleles.
4. Šaukštu formuokite kotletukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Kepkite orkaitėje apie 20–25 min.
6. Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!