top of page

Pietų dėžutė. Bulvių ir špinatų blyneliai


bulvių ir špinatų blyneliai, receptas, Alfas Ivanauskas, vakarienės patiekalai, pusryčiai. pietų dėžutė
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


3–4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • ~500 g bulvių

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 100 g špinatų

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių


1. Išvirkite bulves ir sugrūskite.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę špinatus, apkepkite, galite įpilti 1–2 šaukštus vandens. Įberkite muskato riešuto ir druskos, troškinkite, kol špinatai lengvai apvys.

3. Špinatus lengvai pasmulkinkite ir sumaišykite su grūstomis bulvėmis. Išplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių bei špinatų masę, suberkite Provanso žoleles.

4. Šaukštu formuokite kotletukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Kepkite orkaitėje apie 20–25 min.

6. Patiekite su mėgstamu padažu.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page