Piemenėlio pyragas moliūge su batatų tyre


Piemenėlio pyragas moliūge su batatų tyre, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • 1 batato

  • 1 didelio svogūno

  • šakelės rozmarino

  • 500 g maltos jautienos arba avienos

  • 1 mažesnio moliūgo

  • 200 g sūrio

  • 100 g grietinės

  • Žalumynų (papuošti)

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

1. Išvirkite batatą su šiek tiek druskos. Svogūną supjaustykite, apkepkite keptuvėje su rozmarino šakele ir sumaišykite su malta jautiena, pagardinkite prieskoniais.

2. Moliūgo viršų nupjaukite ir išskaptuokite sėklas. Į vidų sudėkite mėsos mišinį, išvirtą batatą sumaišykite su sūriu ir uždėkite ant moliūgo viršaus. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. ir pateikite su žalumynais bei grietine.