4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Reikia:
1 batato
1 didelio svogūno
šakelės rozmarino
500 g maltos jautienos arba avienos
1 mažesnio moliūgo
200 g sūrio
100 g grietinės
Žalumynų (papuošti)
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)
1. Išvirkite batatą su šiek tiek druskos. Svogūną supjaustykite, apkepkite keptuvėje su rozmarino šakele ir sumaišykite su malta jautiena, pagardinkite prieskoniais.
2. Moliūgo viršų nupjaukite ir išskaptuokite sėklas. Į vidų sudėkite mėsos mišinį, išvirtą batatą sumaišykite su sūriu ir uždėkite ant moliūgo viršaus. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. ir pateikite su žalumynais bei grietine.