Pica su krevetėmis ir špinatais


Naudingųjų medžiagų turinčios jūros gėrybės ir geležies pilni špinatai. Pica gali būti net labai sveika! Picos su krevetėmis ir špinatais receptas yra beveik sveikuoliškas!


Pica su krevetėmis ir špinatais, Alfo receptas

4–6 asmenims


Picai reikia:

Tešlai paruošti:


  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 4 šaukštų pomidorų padažo

  • 100 g tarkuotos mocarelos

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 150 g špinatų

  • 300 g virtų krevečių

  • 1 sunokusio avokado

  • kelių šaukštų fetos sūrio

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • kelių citrinos skiltelių


1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais, išdėliokite špinatus, krevetes ir supjaustytą avokadą.

6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusią picą apibarstykite fetos sūriu, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.


Skanaus!

Naujausi įrašai