Pica su bulvėmis ir lapiniais kopūstais


Pica su bulvėmis ir lapiniais kopūstais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 35 min.

Orkaitės t-ra 230 °C


Reikia:

  • 500 g miltų

  • 250 ml vandens

  • 1 pakelis sausų mielių

  • 1 šaukštelis druskos

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 2–3 bulvės

  • 50 g minkšto ožkos sūrio

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 20 g sviesto

  • Sauja skrudintų lazdyno riešutų

  • 3–4 lapinių kopūstų lapai

  • Aliejaus

  • Druskos

1. Išvirkite bulves, sugrūskite jas su sūriais ir sviestu, įberkite druskos.

2. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis, lapus sukarpykite, sumaišykite su druska ir aliejumi.

3. Mieles sumaišykite su miltais, vandeniu, druska, cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

5. Suformuokite picų papločius. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.

6. Patepkite tešlą bulvių įdaru, ant viršaus sudėliokite lapinius kopūstus ir užberkite lazdyno riešutų. Šaukite į orkaitę. Iškepusią picą pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg