Pica su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnaku + PICOS PADAS


Pica su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnaku + PICOS PADAS, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 1 val. 50 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 220 °C


Reikia:

  • 4 šaukštų tiršto pomidorų padažo

  • 100 g tarkuoto mocarelos sūrio

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 200 g konservuoto aštuonkojo

  • Saujos juodųjų alyvuogių

  • 50 g marinuoto česnako

  • Kelių baziliko lapelių

Tešlai paruošti:

  • 7 g sausų mielių

  • 1–2 arbatiniai š. cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.

6. Išdėliokite aštuonkojų gabaliukus, alyvuoges ir česnaką.

7. Kepkite iki 220 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Kai iškeps, apibarstykite baziliko lapeliais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg