
6 asm.
Gaminimas 50 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Reikia:
Picos tešla:
200 ml pieno
2,5 stiklinės miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
Padažui:
2 vidutinio dydžio pomidorų
2 šaukštų pomidorų pastos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio cukraus
druskos, pipirų
Visus ingredientus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite.
Picai:
150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
250 g mocarelos
100 g fermentinio sūrio
10 džiovintų slyvų (pamirkytų kelias valandas)
saujos špinatų
150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
Picos tešla: 1. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druskos, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
2. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą.
3. Tešlą uždenkite audeklu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 30 minučių.
Picai: 1. Iš pakilusios tešlos suformuokite picos pagrindą (galite ir kočėlu).
2. Jį aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, sudėkite slyvas, smulkintą šoninę, pagardinkite pipirais ir užberkite plėšytą mocarelą.
3. Picą dėkite į 220 °C orkaitę ir kepkite apie 10–12 minučių.
4. Ant iškeptos picos suberkite špinatų lapelius ir patiekite.
*Šoninę galite pakeisti vištienos krūtinėle (ją reikėtų supjaustyti labai plonomis juostelėmis). Slyvas galite keisti konservuotais persikais.