„Perlotto“ su avinžirniais
- 2020-02-10
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
1 baltasis svogūnas
3 šaukštai aliejaus
100 ml raudonojo vyno
2 virti burokėliai
250 ml virtų arba konservuotų avinžirnių
Jūros druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Smulkintų žalumynų
2 l sultinio
300 g perlinių kruopų
1. Perlines kruopas iš vakaro pamerkite šaltame vandenyje. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite nuvarvintas kruopas ir supilkite vyną.
2. Kai vynas išgaruos, kaitindami po truputį supilkite sultinį.
3. Kitoje keptuvėje pakepinkite aliejuje kubeliais supjaustytus burokėlius. Kai kruopos jau bus beveik išvirusios, suberkite burokėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar truputį patroškinkite.
4. Pabaigoje suberkite avinžirnius. Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, puoškite burokėlių skiltelėmis.