Jeigu pasiilgote kelionių, gaminkite. Alfas šįkart kviečia į Kiniją, bet siūlo gaminti ne Pekino antį, o lengvesnį variantą – ypatingąjį Pekino viščiuką, kuris yra ne tik sultingas, sotus, bet ir ... gražus. Ypatingai apetišką išvaizdą jam suteikia greitai pagaminamas veidrodinis glaistas, kuriam reikės sojų padažo, kakavos, šokolado, slyvų padažo arba uogienės... Trumpai tariant, tai labai rudeniškas, kvapnus ir jaukus patiekalas.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 2 val.
Orkaitėje keptam Pekino viščiukui pagaminti reikia:
170 ml KIKKOMAN sojų padažo
40 g PERGALĖ juodojo šokolado
3 šaukštų slyvų padažo
2 šaukštų JADE BRIDGE balto ryžių acto
3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK imbierų džemo
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
3 šaukštų JADE BRIDGE sezamų sėklų aliejaus
1 viščiuko
1. 100 ml KIKKOMAN sojų padažo ir PERGALĖ juodąjį šokoladą pašildykite ir
maišykite iki vientisos masės.
2. Slyvų padažą sumaišykite su JADE BRIDGE baltu ryžių actu, DEN GAMLE
FABRIK imbierų džemu, DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, 1
šaukštu JADE BRIDGE sezamų sėklų aliejaus, šokolado ir sojos mišiniu. Viską
sutrinkite iki vientisos masės.
3. Viščiuką įtrinkite likusiu sezamų aliejumi ir sojų padažu. Marinuokite kambario
temperatūroje apie 1 val., šaldytuve apie 5–6 val. arba per naktį.
4. Marinuotą viščiuką dėkite ant grotelių ir kepkite 170 °C temp. įkaitintoje orkaitėje be
karšto oro apipūtimo.
5. Po 30 min. kepimo pradėkite tepti viščiuką glazūra kas 10 min. Kepkite viso apie
60–80 min.
6. Iškepus patiekite su mėgstamu azijietišku garnyru.
Skanaus.