Tortas žavus ne tik savo išore, bet ir gaiviu pavasariniu skoniu. Tikrai neliks jam abejingų ragautojų!

Dydis: 16 cm skersmens torto forma
Gaminimas 1 val.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Biskvitiniam tortui iškepti reikia:
4 vnt. biskvitų:
260 g sviesto
4 kiaušinių
420 g cukraus
400 g miltų
4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
260 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Baltyminio kremo gaminimui:
3 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
Šaukštelio citrinų rūgšties
Citrininio kremo gaminimui:
2 kiaušinių
2 citrinų sulčių
35 g sviesto
120 g cukraus
Įdarui – mėlynių uogienės
Biskvitų gaminimas
1. Cukrų išmaišykite su išlydytu sviestu, į masę įsijokite miltus, druską, kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite. Tada supilkite pieną ir vėl išmaišykite.
2. Biskvitus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Citrininiam kremui citrinų sultis sumaišykite su cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Perpilkite masę į puodą, įdėkite sviestą ir virkite, kol kremas sutirštės.
Baltyminiam kremui kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu įmaišykite cukrų ir citrinos rūgštį.
Torto surinkimas:
Biskvitus pertepkite citrininiu kremu ir mėlynių uogiene. Tada aptepkite baltyminiu kremu ir puoškite tortą, kiek tik leidžia jūsų vaizduotė!
Skanaus!