Jūsų pusryčiams šįkart – Smørrebrød arba smør og brød, „sviestas ir duona“. Taip, tai tradiciniai daniški sumuštiniai. Danai sako, kad jie verti „Michelin" visų žvaigždučių. Įvertinkite.
Kaip gaminti?
Duonos riekelės neturėtų būti per plonos, kitaip gaminant sumuštinį jos gali sulūžti.
Sviestas sumuštiniams turi būti minkštas ir tepamas ant visos duonos riekelės paviršiaus ir gana dosniai.
Jei duonos riekelę dalijate per pusę, abidvi pusės turi būti su plutele, kitaip riekelių puselės sulūš.
Salotų lapai turi būti kruopščiai nusausinti.
Sumuštiniams supjaustyta mėsa, žuvis ir sūris turėtų būti vienodo storio.
Sumuštiniams su kepta žuvimi kaip padažą naudokite remuladą, o su krevetėmis – majonezą. Jei gaminate sumuštinius su raudonąja sūdyta žuvimi, nededamas nei remuladas, nei majonezas, o garstyčių-aliejaus padažas arba majonezo ir krienų padažas.
Kuo aukštesnis sumuštinis, tuo geriau
Kompozicijos
Kiekvienas gali komponuoti mėgstamus ingredientus taip, kaip jam patinka, bet yra daugiau nei 250 klasikinių sumuštinių receptūrų. Populiariausi yra šie deriniai:
Kumpis, kiaušinis, salotų lapai, marinuotas agurkas
Rokforas, ridikėliai, žali tryniai
Dešrelės, ančiuviai, kiaušiniai, pomidorai, petražolės
Virta mėsa, svogūnai, marinuoti burokėliai, majonezas, pipirai
Kepta žuvis, citrina, remuladas
Marinuota silkė, vaisių drebučiai, marinuoti burokėliai, paprikos
IŠBANDYKITE ŠIUOS DERINIUS
Kvietinė duona, sviestas, silkė, obuoliai, raudonieji svogūnai, daigai, salotų lapai
Ruginė duona, sviestas, avokadas, ridikėliai, sūdyta lašiša, krapai, petražolės
Kvietinė duona, sviestas, kiaušiniai, karštai rūkyta skumbrė, raudonieji svogūnai, petražolės, majonezas
Ruginė duona, sviestas, paštetas, kepta šoninė, krienai, petražolės, svogūnai
Ruginė duona, sviestas, pomidorai, agurkai, avokadas, petražolės, virtas kumpis
Atminkite, Smørrebrød valgomi su šakute ir peiliu!
Skanaus!
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.
Comments