Egzotiką simbolizuojanti ir ne ką mažiau egzotiškai skambanti „ceviche“ (sevičė) gali įgauti ir lietuvišką pavidalą. Sterko filė tobulai derės su agurkais, ridikėliais ir kitais įvairiems skoniams atstovaujantiems ingredientams. Laukia ryškios spalvos ir gaiva lėkštėje – net neabejojame, kad besimėgaujant tokiu patiekalu bent trumpam užplūs vasariška nuotaika!
Reikia:
1 sterko filė (~220–250 g)
Saujelės žaliųjų žirnelių ankščių
1 agurko
5–6 ridikėlių
1 avokado
1 citrinos
1 žaliosios citrinos
Mažo ryšelio kalendrų
Mažo ryšelio krapų
1–2 šaukštų bergamotės sulčių
1–2 šaukštų pjaustytų marinuotų Chalapos paprikų
Supjaustykite žuvį kubeliais, sudekite į dubenį. Įpilkite bergamotės sulčių, taip pat įšspauskite citrinų sultis. Permaišykite ir palikite marinuotis.
Supjaustykite kubeliais agurkus, Chalapos paprikas, avokadą, viską sudėkite į dubenį su žuvimi.
Susmulkinkite krapus ir kalendras, viską sumaišykite kartu.
Dėkite į lėkštę, puoškite ridikėliais, žirneliais, agurkais, žalumynais.
Comments