Restoranas „Paralelė 39“ mėgsta atradimus, todėl nuolatinio meniu neturi. „Visi mūsų patiekalai yra bandymas išgauti įvairesnius skonius“, – sako restorano įkūrėjas ir virtuvės šefas Martynas Žymantas. Be to, jie stengiasi gaminti iš kuo sezoniškesnių produktų, tad trisdešimt devintojoje paralelėje Vilniaus gastronomijos savaitės metu bus patiekiama būtent tokia kompozicija: rudens gėrybės ir gardūs kulinariniai eksperimentai, kuriems atlikti šefas Martynas negailės nei laiko, nei jėgų, nei fantazijos.

Restorano šefas Martynas Žymantas (Valerijos Stonytės nuotr.)
Kadangi patiekalų „išvaizdą“ šefas nori palikti paslaptyje ir taip nustebinti restorano svečius, viliojame jus meniu, kuris, už 20 Eur, bus pateiktas Vilniaus gastronomijos savaitės metu:
Užkandis: kreminė bulvių sriuba su rūkytu jūriniu ešeriu
Pagrindinis patiekalas: daržovių troškinys su laisvėje auginto danieliaus kumpio riljetė
Desertas: moliūgų ir apelsinų panakota su graikiniais riešutais
Jei dar nebuvote restorane „Paralelė 39“, kviečiame pasigėrėti restorano interjeru ir restorane gaminamais patiekalais.

Restorano „Paralelė 39“ nuotr.

(Valerijos Stonytės nuotr.)

Valerijos Stonytės nuotr.
„Paralelė 39“ adresas: Savičiaus g. 9
Darbo laikas: I-VI 11:30 – 23:00
Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.
NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms. Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!
Save
Save