Paprikų užtepėlė
- 2020-02-17
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 45 min.
Reikia:
3 mėsingų raudonųjų paprikų
1 aitriosios paprikos
1 pomidoro
1 galvutės česnako
½ stiklinės baltos duonos trupinių
3–4 šaukštų citrinos sulčių
½ šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltų kalendrų
Žiupsnelio druskos
1–2 šaukštų aliejaus
1. Paprikas, pomidorą ir česnaką kepkite orkaitėje, kol suminkštės, išimkite, sudėkite į dubenį ir uždenkite. Po 10–15 min. nulupkite.
2. Sudėkite į trintuvą paprikas, pomidorą, česnaką, trupinius, supilkite sultis, suberkite prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
3. Pabaigoje įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Jei trūksta glotnumo, galima įpilti dar truputį aliejaus.
Skanaus!