top of page

Panna cotta su braškėmis ir šilauogėmis


Panna cotta su braškėmis ir šilauogėmis, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 4 val.


Reikia:

  • 200 ml grietinėlės (35 %)

  • 150 ml pieno

  • 2 šauktų cukraus

  • 1 vanilės ankšties

  • 2 šaukštelių smulkiai maltos želatinos

Padažui:

  • saujos šviežių braškių

  • saujos šviežių šilauogių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 50 ml konjako

  • kelių imbierinių sausainių

1. Užvirinkite grietinėlę, pieną, cukrų ir išilgai perpjautą vanilės ankštį.

2. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti kelias minutes.

3. Išimkite vanilės ankštį. Masę gerai išplakite šluotele.

4. Supilkite į formeles ir 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.

5. Braškes sutrinkite su cukrumi ir konjaku, užpilkite ant panna cottos, užberkite sausainių trupinių ir šviežių šilauogių.

Naujausi įrašai

bottom of page