2 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 4 val.
Reikia:
200 ml grietinėlės (35 %)
150 ml pieno
2 šauktų cukraus
1 vanilės ankšties
2 šaukštelių smulkiai maltos želatinos
Padažui:
saujos šviežių braškių
saujos šviežių šilauogių
1 šaukšto cukraus
50 ml konjako
kelių imbierinių sausainių
1. Užvirinkite grietinėlę, pieną, cukrų ir išilgai perpjautą vanilės ankštį.
2. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti kelias minutes.
3. Išimkite vanilės ankštį. Masę gerai išplakite šluotele.
4. Supilkite į formeles ir 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.
5. Braškes sutrinkite su cukrumi ir konjaku, užpilkite ant panna cottos, užberkite sausainių trupinių ir šviežių šilauogių.