Ramiame Estijos pajūryje sau namus rado vienas geriausių šalies restoranų – „Noa“. Pavadinimas šifruojamas kaip „laivas“ arba „peilis“. Bet, kaip ir daugumoje gerų vietų, ne pavadinimas čia svarbiausias, o tai, ką gali rasti.
Pati lokacija, pastato architektūra ir interjeras sukuria ypatingą nuotaiką. Valgydami pro milžiniškus langus galite mėgautis pajūrio peizažais ir atsiveriančiu Talino senamiesčio vaizdu. Vasarą atidaroma terasa.
Valerijos Stonytės nuotr.
Restoraną sudaro dvi erdvės: viena veikia kasdien, o kita skirta išskirtinėms „fine-dining“ vakarienėms. „Noa“ pasiduoda Baltijos jūros vėjo gūsiams: patiekalams ruošti naudojami kaulai, akmenys, lapai ir kiti gamtos lobiai. Restorano šefai nepamiršta ir vegetarų – jie ras ne vieną pasiūlymą be mėsos.
Patiekalų kainos: nuo 7 iki 30 Eur.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Comments