top of page

DU VIENAME: obuolių pyragas su naminiais ledais!



6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40-42 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 300 g miltų

  • 200 g sviesto

  • 50 ml labai šalto vandens

  • Druskos

Įdarui:

  • 4–5 obuolių

  • 50 g sviesto

  • 120 g cukraus

  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo

  • Stambaus cukraus pabarstyti

  • Naminių ledų

1. Šaltą sviestą sukapokite iki smulkių trupinių su miltais ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei 30 min.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę, suberkite cukrų ir troškinkite su sviestu 10–15 min. Suberkite krakmolą ir viską išmaišykite. Įdarą ataušinkite.

3. Tešlą padalykite į 2 nelygias dalis, iškočiokite.

4. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu, pabadykite šakute ir pakepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 10–12 minučių.

5. Sudėkite įdarą, užklokite mažesniu tešlos gabalu, užspauskite kraštus ir atsargiai šakute padarykite skylutes. Pašlakstykite vandeniu ir pabarstykite stambiu cukrumi. Kepkite dar 30 minučių.


Skanaus!

Комментарии


Naujausi įrašai

bottom of page