4–6 asm.
Gaminimas 30 min.
Džiovinimas ~12 val.
Reikia:
2 kg obuolių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite į skardą, įpilkite 100 ml vandens ir virkite, kol obuoliai suvirs. Jei liko gabaliukų – sutrinkite juos trintuvu.
2. Suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ bei DANSUKKER auksaspalvį sirupą, permaišykite ir dar pavirkite, kol masė bus vientisa. Pasemkite truputį masės šaukštu ir perbraukite kito šaukšto kotu per masę perskirdami per pusę. Jei pusės nesusilieja, tuomet masė jau paruošta.
3. Obuolių masę paskleiskite ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriaus plonu sluoksniu ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 80 °C. Džiovinkite apie 12 val. Džiovinta masė turi būti lanksti, bet nedrėgna.
4. Supjaustykite obuolių lakštą juostelėmis ir jas susukite.
Skanaus!
Comments