Skandinavijos įkvėptas burgeris su silke ir lašiša


Greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.

silkės ir lašišos burgeris
Valerijos Stonytės nuotr.

Reikia: Žiupsnelio ciberžolės 5 šaukštų alyvuogių aliejaus 2 šaukštų Dižono garstyčių Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis) 1 šaukšto medaus Šlakelio citrinos sulčių 1 nedidelio šviežio agurko Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos Duonos čiabatos

  1. Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką.

  2. Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome.

  3. Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.