top of page

Nusteb(in)kite: špinatų riešutai pagal Julią Janus

  • 2020-08-27
  • 1 min. skaitymo

Špinatai, špinatų riešutai, Julia Janus, vmgonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Reikia:

  • 300 g špinatų

  • 1 maža aitrioji paprika (smulkinta)

  • 1 skiltelė česnako (smulkinta)

  • 2 kiaušiniai

  • 40 g puskiečio sūrio

  • Didelis puodelis duonos trupinių, sumaišytų su įvairiais džiovintais prieskoniais (česnaku, svogūnu, raudonėliu, mairūnu, paprika, juodaisiais pipirais – iš viso 2 šaukštai)

  • 2 šaukštai lydyto sviesto

  • Aguonų arba juodųjų sezamų apvolioti

  1. Špinatus įmeskite į puodą, pakaitinkite, kol sukris. Atvėsintus nusunkite ir sukapokite peiliu.

  2. Kiaušinius suplakite su aitriosiomis paprikomis, česnaku. Į špinatus supilkite kiaušinių plakinį, sūrį, sviestą, suberkite džiūvėsėlius.

  3. Viską suminkykite rankomis, formuokite mažus rutuliukus, apvoliokite aguonose arba sezamų sėklose, sudėkite ant kepimo popieriaus, apipurkšto alyvuogių aliejumi.

  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, 20–25 min.

Patiekite su įvairiais padažais – keptų paprikų, česnakiniu jogurto padažu.



Skanaus!

bottom of page