Nusteb(in)kite: špinatų riešutai pagal Julią Janus
- 2020-08-27
- 1 min. skaitymo

Reikia:
300 g špinatų
1 maža aitrioji paprika (smulkinta)
1 skiltelė česnako (smulkinta)
2 kiaušiniai
40 g puskiečio sūrio
Didelis puodelis duonos trupinių, sumaišytų su įvairiais džiovintais prieskoniais (česnaku, svogūnu, raudonėliu, mairūnu, paprika, juodaisiais pipirais – iš viso 2 šaukštai)
2 šaukštai lydyto sviesto
Aguonų arba juodųjų sezamų apvolioti
Špinatus įmeskite į puodą, pakaitinkite, kol sukris. Atvėsintus nusunkite ir sukapokite peiliu.
Kiaušinius suplakite su aitriosiomis paprikomis, česnaku. Į špinatus supilkite kiaušinių plakinį, sūrį, sviestą, suberkite džiūvėsėlius.
Viską suminkykite rankomis, formuokite mažus rutuliukus, apvoliokite aguonose arba sezamų sėklose, sudėkite ant kepimo popieriaus, apipurkšto alyvuogių aliejumi.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, 20–25 min.
Patiekite su įvairiais padažais – keptų paprikų, česnakiniu jogurto padažu.
Skanaus!