top of page

Nuo ko iš tiesų kyla alergijos maistui? (laidos įrašas)

Gliuteno, laktozės, mėsos, riešutų, šokolado ir kitų produktų netoleruoja vis daugiau ir daugiau žmonių. Tačiau kreipti dėmesio vien tik į šiuos produktus nederėtų, nes yra žmonių, kurie alergiški agurkams, pomidorams ar citrusiniams vaisiams. Gydytojai liepia vengti chemikalų ir konservantų maiste, o žaliavalgiai mano, kad visos alergijos baigsis atsisakius gyvulinės kilmės produktų. Tačiau nuo ko iš tiesų kyla alergijos? Ar tai priklauso nuo genų, ar nuo įpročių, o gal tai atsitinka tiesiog be priežasties?

Į šiuos ir daugiau klausimų kartu su pašnekovais atsakė Alfas Ivanauskas ir Rima Aukštuolytė. Kodėl atsiranda alergijos ir kaip jas atpažinti, papasakojo vaikų alergologė Kristina Vaitkūnienė iš „Baltijos Amerikos klinikos“, o kaip kovoti su vaiko alergijomis maistui ir suprasti, kad tai – tikrai alergija, o ne šiaip atsisakymas valgyti, patarė mama Jolita.

„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page