top of page

Tinklaraštininkė Ieva Greičiūnaitė: sumestiniai patiekalai taupo maistą ir laiką (+ salotų receptas)

VMGonline.lt kovo mėnesį paskelbė salotų mėnesiu ir jau antrą pavasario dieną salotų virusą „paleido" tiesioginiame „Salotadienio šou" eteryje. Kiekvieną kovo savaitę kalbiname vieną iš renginio dalyvių ir spausdiname jo mėgstamiausių salotų receptą.


Tinklaraščio „Nestoras maistas” autorė Ieva Greičiūnaitė sako valganti pakankamai sveikai ne tik pavasarį, bet neslepia mėgstanti saikingai panuodėmiauti traškučiais arba močiutės keptais pyragais. Kulinarinė merginos svajonė – pagaminti sveikuolišką Napoleoną, o kasdien sau labiausiai mėgsta gaminti sumestinius patiekalus.



„Labai mėgstu salotas iš visokių ankštinių, traškių daržovių, gardinu jas įvairiais padažais –kartais tiesiog citrina, kartais – tahini, o dabar mano favoritas yra tailandietiškas žemės riešutų padažas. Žiemą valgau daugiau troškinių, sriubų beveik neverdu, bet labai mėgstu šakšuką, blynelius ir košes. Tai „einamiausi” patiekalai. Visgi sumestiniai dalykai man patinka labiausiai, nes gali sumesti viską, ką turi šaldytuve, ir skonis kaskart skiriasi”, – sako Ieva ir kviečia pasigaminti sumestines traškias, turtingas ir spalvingas salotas.


IEVOS TRAŠKIOSIOS SALOTOS


Reikia:

  • 1/2 violetinio kopūsto

  • 1 raudonoji paprika

  • 2 morkos

  • Dėžutė konservuotų avinžirnių

  • Skrudintos mėgstamos sėklos ir/ar riešutai (Ieva naudojo žemės riešutus)

  • Įvairūs daigai (Ieva rinkosi violetinio kopūsto daigus)

  • Kelios šviežios kalendros šakelės

Padažui:

  • 4 v. šaukštai riešutų sviesto

  • 2 sojų padažo

  • 1 v. šaukštas klevų sirupo

  • 2 v. šaukštus citrinos sulčių

  1. Daržoves supjaustome taip, kaip labiausiai mėgstame: kas smulkiau, o kas stambiau. Morkas galima ir sutarkuoti. Kalendras suplėšome (Ieva kalendrų kotelių į salotas nededa, sunaudoja juos troškiniams arba džiovina). Visus ingredientus sudedame į dubenį.

  2. Padažo sudėtines dalis supilame į indą, išmaišome, galima įpilti šlakelį vandens, kad būtų skystesnis, arba pašildyti orkaitėje, kad riešutų sviestas pasilydytų. Ieva salotas ruošia „iš akies”, tad siūlo gaminantiesiems jas nuolat ragauti ir trūkstamų skonių įsidėti daugiau.

P.S. Į šias salotas tinka įdėti ir konservuotų arba šviežių kukurūzų, edamano pupelių, galima pakepti tofu varškės ir pan. Mėgstantys aštriau, gali įpjaustyti aitriųjų paprikų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page