6 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
70 g svogūnų
2 skiltelių česnako
Nerafinuoto alyvuogių aliejaus (kepti)
150 g morkų
90 g raudonosios paprikos
400 g pomidorų be odelės (1 skardinės)
400 g konservuotų pupelių (1 skardinės)
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kakavos miltelių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio maltos rūkytos paprikos prieskonių
Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
1 tortilijų pakuotės
2 šaukštelių kaparėlių
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką, apkepkite juos aliejuje. Į keptuvę prie apkeptų svogūnų ir česnakų sudėkite smulkiai tarkuotą morką bei smulkiai pjaustytą papriką. Daržoves troškinkite, kol jos suminkštės.
Pasmulkinkite konservuotus pomidorus. Pupeles nupilkite ir šiek tiek patraiškykite. Paruoštus konservuotus produktus sudėkite į keptuvę ir troškinkite, kol daržovių masė sutirštės.
Sudėkite druską, kakavą bei prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
Atvėsusį troškinį tepkite ant tortilijos. Ant perteptos tortilijos dėkite kitą tortiliją ir vėl tepkite keptą daržovių masę.
Troškiniu pertepkite visas tortilijas, išskyrus viršutinę. Perteptas tortilijas lengvai paspauskite ir suformuotą pyragą įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Taip paruoštą tortilijų pyragą prieš patiekdami galite apkepti iš abiejų pusių ant grotelių.
Skanaus!