
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Reikia:
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
500 ml pieno
220 g miltų
220 g miltų
200 g karštai rūkytos antienos filė
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Suplakite kartu kiaušinius, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
3. Antienos filė supjaustykite kubeliais, svogūną – gana smulkiai.
4. Antieną ir svogūną paskleiskite skardoje, ant viršaus supilkite tešlą. Galite pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis arba juodaisiais pipirais.
5. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi – vėliau jis subliukš.
6. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.