Šis patiekalas toks universalus, kad jo receptą prisiminsite vos pagalvoję apie pusryčius, užkandukus draugų vakarėliui arba ką įsidėti į pikniko krepšį. Lengvas receptas.
4 porcijoms
Nesaldiems sausainiams pagaminti reikia:
200 g mielinės sluoksniuotos tešlos
1 pakelio varškės
2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
100 g šaltai rūkytos lašišos
50 g vytintų pomidorų žiupsnelio šviežių rozmarinų saujos skrudintų saulėgrąžų
½ citrinos žievelės
1 šaukšto cukraus pipirų
1. Iškočiokite tešlą. Aptepkite varške, sumaišyta su aliejumi ir cukrumi. Užberkite smulkinto česnako, citrinos žievelę, rozmarinus, saulėgrąžas, smulkintus pomidorus ir lašišą. Paskaninkite pipirais.
2. Tešlą sukite iš priešingų pusių vidurio link. Gautą volelį supjaustykite, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!