top of page

Nepabūgo miegamųjų rajonų – naują modernios virtuvės restoraną atidarė Fabijoniškėse

Nuo šiol pasimėgauti gurmaniška virtuve bus galima ne tik Vilniaus centre, kur koncentruojasi didžioji dauguma restoranų, bet ir viename iš gyvenamųjų rajonų. Pranešime spaudai rašoma, kad Fabijoniškėse duris atvėrė modernios europietiškos virtuvės restoranas „Trio“, o prie jo virtuvės vairo stoja šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage.

„Miegamuosiuose Vilniaus rajonuose itin mažai vietų, kur būtų galima mėgautis gurmaniškais patiekalais. Čia yra tik picerijos, kinų restoranai ar greito maisto užkandinės, o norint ko nors išskirtinio reikia važiuoti į centrą. Norime pakeisti šiuos standartus ir pasiūlyti kokybišką vietą arčiau namų“, – sako naujo restorano Fabijoniškėse savininkai Viktorija ir Tomas Anglickai.

Restorano šefas Dilanas Dampella Gamage. Gedimino Gražio nuotr.


Anot jų, tai vieta tiek jauniems, tiek šeimoms. „Orientuojamės į šeimas ir gero skonio vertintojus, kuriems svarbi maisto kokybė, todėl restorano virtuvei vadovauti pasikvietėme šefą Dilaną. Jį pažįstame seniai, pasitikime juo ir žavimės jo kūryba“, – pažymi Viktorija ir Tomas.

Jautienos tartaras. Gedimino Gražio nuotr.


Jau aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage sako, kad dabar visos jo mintys sukasi apie naująjį restoraną „Trio“ ir tai puiki erdvė kūrybai. „Geras šefas turi mokytis visą gyvenimą. Tokiu stengiuosi ir būti. Kas dieną stengiuosi ieškoti ko nors naujo, todėl didžioji dalis mano dienos prabėga virtuvėje. Man maistas, visų pirma, turi būti gražiai patiektas. Juk pirmiausiai valgome akimis, todėl svarbu, kaip patiekiamas patiekalas, tai turi būti ir modernu, ir gražu, ir, aišku, skanu“, – sako šefas Dilanas.

Elnienos nugarinė. Gedimino Gražio nuotr.


Dilano, kaip virėjo, kelias prasidėjo Šri Lankoje penkių žvaigždučių viešbučio europietiškos virtuvės restorane. „Moderni europietiška virtuvė mane užbūrė ir šioje srityje norėjau toliau kurti. Aišku, negaliu pamiršti ir savo šaknų, kurios yra Šri Lankoje, todėl dažnai kurdamas mėgstu jos autentikos įpinti į europietiškos virtuvės patiekalus. Naujojo restorano meniu, kurio pagrindas ir yra moderni europietiška virtuvė, Šri Lankos skonio tikrai irgi bus“, – žada šefas.

Panna Cotta al Basilico. Gedimino Gražio nuotr.


„Trio“ restorano šefas Dilanas Dampella Gamage pristato kelis patiekalus iš meniu. „Mėsos mylėtojams siūlau paragauti jautienos tartaro. Tai nekeptas jautienos „steikas“, mūsų restorane patiekiamas iš Šri Lankos atvežtame paplotėlyje padam, kuris Azijos virtuvėje dažnai naudojamas kaip duonos pakaitalas. Mėgstantiems įvairovę siūlau paragauti elnienos nugarinę, kuri pateikiama su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei burokėlių piurė. O iš desertų išskirčiau panakotą su baziliko prieskoniu“, – pristato šefas.

Naujausi įrašai

bottom of page