Reikia:
200 g nekepintų grikių
Saujos gražgarsčių
4-5 puselių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
2-3 šakelių petražolių
TERRA CRETA alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
½ citrinos
Grikius perplaukite ir užmerkite šaltame vandenyje mažiausiai 12 val. Bent vieną kartą pakeiskite vandenį.Tuo metu paruoškite padažą. Grikius perskalaukite, sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite.Susmulkinkite gražgastes, pomidorus, petražoles, įpilkite TERRA CRETA alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pagardinkite citrinos sultimis, viską sumaišykite su grikiais. Užtepėlės tirštumą pareguliuokite virintu vandeniu.Pomidorų, paprikų, agurkų, cukinijų, pupelių, duonos skrebučių patiekti.
Comments