10-12 vnt.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
210 g miltų
50 g tarkuotų morkų
50 g tarkuotų cukinijų
50 g tarkuotų moliūgų
druskos
75 ml grietinėlės (35 %)
75 ml vandens
5 g sausų mielių
1. Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles ir cukrų. Maišykite, kol ištirps.
2. Į dubenį sudėkite smulkiai tarkuotas morkas, cukinijas ir moliūgus. Suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Į gautą masę nuolat maišydami po truputį supilkite vandens ir grietinėlės mišinį. Užminkykite tešlą.
3. Tešlą pastatykite šiltai ir palikite kilti apie valandą.
4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles, leiskite joms dar truputį pakilti ir dėkite kepti.
5. Kepkite 190 °C orkaitėje apie 10–12 min.