Reikia:
250 ml pieno (tinka ir augalinis) 50 ml aliejaus
1 šaukštelio cukraus
200 g miltų (50/50 viso grūdo ir šviesių speltos) Žiupsnelio druskos 1 šaukštelio kepimo miltelių
Aliejaus (kepti)
Uogų padažui:
300 g uogų (aviečių, braškių arba kitų mėgstamų)
Cukraus (pagal skonį)
Kaitlentę galite įsigyti ČIA
Sumaišykite pieną, aliejų, cukrų, suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius.
Užmaišykite tešlą. Leiskite pastovėti 10 min., kad pabrinktų.
Dėkite tešlą į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite blynelius.
Patiekite juos su uogų padažu.
Padažui tiesiog sutrinkite uogas trintuvu. Paskaninkite cukrumi.
Skanaus!
Comments