Mumisklindžiai


Mumisklindžiai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10 min.


Reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 200 g graikiško jogurto

  • 130 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežių arba šaldytų mėlynių

  • Aliejaus (kepti)

1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sumaišykite su jogurtu.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Abu mišinius pamaišykite kartu, bet neilgai – kad tik susijungtų. Suberkite uogas ir išmaišykite.

3. Palikite tešlą 5–7 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų.

4. Kepkite sklindžius vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.