6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Reikia:
4 kiaušinių
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
120 ml aliejaus
250 ml smulkiai tarkuotų morkų
100 g speltos miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
80 g maltų kepintų žemės riešutų
70 g pistacijų
50 g džiovintų spanguolių
5–6 smulkiai supjaustytų šviesių džiovintų abrikosų
Kremui:
3 šaukštų riešutų sviesto
3 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
120 g sviesto
1. Paruoškite formą tartoms (12×32 cm).
2. Kiaušinius plakite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi iki purios šviesios masės. Palaipsniui pilkite aliejų. Suberkite tarkuotas morkas. Permaišykite. Po to suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, smulkintus žemės riešutus, 50 g pistacijų ir džiovintas spanguoles bei abrikosus.
3. Viską permaišykite ir sukrėskite masę į formą.
4. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu – jis turi likti sausas. Išimkite, 10 min. aušinkite formoje, po to dėkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.
5. Kremui pradžioje išplakite sviestą iki purios masės. Palaipsniui pilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Kai masė bus vientisa, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite.
6. Gautu kremu puoškite tartos viršų, pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Comentarios