Reikia:
500 g vištienos šlaunelių
Kelių šaukštų garstyčių
Šaukštelio kario miltelių
Kelių skiltelių česnakų
1 šaukšto aliejaus
Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druskos
4-5 morkų saujelės šviežių kalendrų
1 šaukšto kepintų sezamų
Padažui:
80 ml tahini ( sezamų pastos )
Šlakelio citrinų sulčių
Kelių šaukštų vandens
druskos, pipirų
1. Vištienos kulšeles įtrinkite garstyčiomis, kariu, trintu česnaku ir aliejumi. Pagardinkite citrinos sultimis ir druska.
2. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
3. Morkas supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su smulkintomis kelandromis ir sezamais.
4. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir apliekite salotas.
5. Salotas patiekite su plėšyta šlaunelių mėsa.