top of page

Moliūgo ir sūrio keksiukai


Moliūgo ir sūrio keksiukai, vmg receptas

12 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 240 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų moliūgų sėklų

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 2 didelių kiaušinių

  • 50 ml kefyro

  • 100 ml aliejaus

  • 200 ml keptų moliūgų tyrės

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

1. Į didesnį indą nusijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, 1 šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.

2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską permaišykite.

3. Skystąją dalį supilkite į sausus produktus ir labai greitai permaišykite, kad produktai tik susijungtų, pabaigoje suberkite sūrį.

4. Tešlą supilkite į formeles, užberkite ant viršaus moliūgų sėklų. Viršų taip pat galite pabarstyti rupia druska arba sūriu.

5. Kepkite 50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar iškepė. Patiekite šiltus.

ความคิดเห็น


Naujausi įrašai

bottom of page