12 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
240 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštų moliūgų sėklų
1 šaukštelio Provanso žolelių
2 didelių kiaušinių
50 ml kefyro
100 ml aliejaus
200 ml keptų moliūgų tyrės
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1. Į didesnį indą nusijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, 1 šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską permaišykite.
3. Skystąją dalį supilkite į sausus produktus ir labai greitai permaišykite, kad produktai tik susijungtų, pabaigoje suberkite sūrį.
4. Tešlą supilkite į formeles, užberkite ant viršaus moliūgų sėklų. Viršų taip pat galite pabarstyti rupia druska arba sūriu.
5. Kepkite 50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar iškepė. Patiekite šiltus.
ความคิดเห็น