Pripažinkime, aliejus asocijuojasi ne su sveiku maistu, o, greičiau, riebiais, nesveikų kalorijų persotintais patiekalais. Vieni gydytojai šaukia, kad aliejaus reikia kuo mažiau, kiti – kad jis būtinas mūsų organizmui.
Kulinarijoje aliejus naudojamas daugybėje sferų – ne tik blynams kepti ar salotoms gardinti, tačiau būtina žinoti, kiek ir kokio aliejaus naudoti, kad nauda sveikatai galiausiai nevirstų antsvorio priežastimi. Koks aliejus – sveikiausias, o į kokį net neverta kreipti dėmesio, atsako Guoda Azguridienė, sveikos mitybos specialistė.
Apie pačius aliejus ir naujausias jų rūšis Alfas Ivanauskas ir Rima Aukštuolytė kalbėjosi su aliejų gamintojais, tarp jų – su sparčiai į populiariausių aliejų gretas besibraunančios „Copper/Field“ kanapių aliejų gaminančios įmonės atstovu Robertu Ulinsku.
„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.