Visiems, kurie mėgsta žiedinius kopūstus (ir ypač tiems, kurie ne), šis receptas bus tikras atradimas. Nesudėtinga pagaminti, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Miso pasta suteikia ypatingo charakterio kalafiorui, o pistacijų padažas išvis yra wow.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Kepti kalafiorai su naminiu padažu
Troškintas žiedinis kopūstas su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais
2 asm.
Užkeptam kalafiorui su pistacijų padažu pagaminti reikia:
3–4 šaukštų miso pastos
8 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 kalafioro
1 saujos pistacijų branduolių
2–3 skiltelių česnako
1 saujos baziliko lapelių
1 šaukšto kedrinių pinijų
1 šaukšto raudonojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Miso pastą, tris šaukštus OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus, KIKKOMAN padažą „Ponzu“ sumaišykite iki vientisos masės. Ja tolygiai ištepkite kalafiorą.
Kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 40 min.
Į trintuvą sudėkite pistacijų branduolius, česnako skilteles, baziliko lapelius, kedrines pinijas, supilkite raudonojo vyno actą, linų sėmenų aliejų, berkite druskos ir pipirų.
Pulsuodami trintuvą sumalkite iki norimos konsistencijos.
Iškepusį kalafiorą gardinkite paruoštu pesto padažu.
Gardžių atradimų.