top of page

Mirkytų grikių sklindžiai su grybais ir sūriu


mirkytų grikių sklindžiai, grikių blynai, Alfo receptai

Reikia:

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukšto miltų

  • ½ šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 4–5 pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 kiaušinio

  • 1 stiklinės mirkytų nekepintų grikių*


1. Grybus sutarkuokite burokine tarka. Grikių košę sumaišykite su sūriu, grybais, kiaušiniu, susmulkinta česnako skiltele, Provanso žolelėmis ir miltais. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.

2. Sklindžių tešlą dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 min. nustatę vidutinę kaitrą. Sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

* Iš vakaro užmerkite nekepintus grikius vandenyje. Ryte nukoškite ir jau galite naudoti. Taip pat šiems sklindžiams puikiai tinka ir likusi nuo pusryčių įprasta grikių košė.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page